luni , aprilie 15 2024
Breaking News

Dezinfectant De Maini

Este eficient un dezinfectant de maini fara alcool?

Dezinfectarea mainilor cu ajutorul unui dezinfectant de maini a fost dintotdeauna opractica esentiala pentru mentinerea igienei si a sanatatii.

Cu toate acestea, pe dezinfectarea mainilor se pune mai mult accent in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza intr-o foarte mare masura faptului ca am trecut printr-o perioada foarte grea, din cauza pandemiei de Covid – 19.

S-a constientizat mult mai mult in aceasta perioada, cat de importanta este igiena, dar si prevenirea raspandirii bolilor. Astfel, este evident ca dezinfectantul pentru maini a devenit un element de baza in viata de zi cu zi a oamenilor.

Exista si dezinfecanti care nu contin alcool, alcoolul fiind totodata elementul de baza din majoritatea solutiilor pentru dezinfectarea mainilor.

In aceste conditii, multe persoane se intreaba daca un dezinfectant pentru maini care nu contine alcool este eficient. Vom discuta despre eficienta unui astfel de produs in randurile de mai jos.

Eficienta unui dezinfectant de maini fara alcool

Consensul general pare sa fie ca alcoolul este necesar pentru a ucide in mod eficient germenii si virusii. Suntem aici pentru a va spune ca acest lucru este neadevarat.

Dezinfectant De MainiDe fapt, dezinfectantii pentru maini fara alcool pot oferi protectie impotriva virusilor, alaturi de o serie de beneficii suplimentare. Daca v-am facut curiosi, va recomandam sa ramaneti alaturi de noi, pentru ca in randurile urmatoare despre acest lucru vom discuta.

1. Eficienta pentru uciderea germenilor

Produsele care se folosesc pentru dezinfectarea mainilor, contin un ingredient magic numit clorura de benzalconiu.

Spre deosebire de izopropanol sau etanol care sunt utilizate in dezinfectantele de maini cu alcool, clorula de benzalconiu este mai eficienta.

Clorura de benzalconiu combate virusurile mult mai eficient decat dezinfectantii cu alcool, deoarece actioneaza prin distrugerea membranei exterioare a germenilor pentru a opri multiplicarea virusului.

2. Efect de lunga durata

In plus, dezinfectantii pentru maini fara alcool contin o multime de beneficii mai largi. Dezinfectantii pe baza de alcool, in medie, va protejeaza mainile doar cateva minute, spre deosebire de produsele fara alcool.

Acestea din urma care nu contin alcool, lasa o pelicula reziduala pe maini, oferind protectie impotriva germenilor si virusilor timp de pana la 2 ore.

3. Excelent pentru pielea sensibila

Spre deosebire de omologul sau cu alcool, dezinfectantul pentru maini fara alcool nu ne usuca mainile. Dezinfectantii cu alcool fac acest lucru prin indepartarea uleiurilor naturale de pe piele care retin umiditatea.

Prin urmare, pielea ramane neteda si matasoasa si asta se datoreaza aloe vera din produsele pentru dezinfectarea mainilor, care nu contin alcool. In plus, dezinfectantii de maini fara alcool sunt mai buni cu pielea, motiv pentru care sunt mai potrivite-i pentru copii si cei care pot avea pielea sensibila.

4. Miros placut

Mirosul de alcool nu este cel mai atragator pentru inceput, asa ca aplicarea alcoolului pe maini poate parea un compromis pentru a ucide microbii.

Unii dezinfectanti cu alcool au adaugat substante chimice cunoscute sub numele de esteri pentru a ajuta la anularea mirosului, adaugandu-se la ingredientele nenaturale deja prezente in dezinfectantii cu alcool.

Cu dezinfectantul pentru maini fara alcool, mirosul de alcool nu este prezent, lasand mainile cu o aroma mai naturala.

5. Neinflamabil

Unul dintre cele mai alarmante lucruri despre dezinfectantii pe baza de alcool este potentialul de utilizare gresita sau ranire, intentionata sau in alt mod.

Exista cazuri in care copiii au obtinut arsuri de la un dezinfectant de maini cu alcool, din cauza faptului ca nu sunt constienti de pericole atunci cand folosesc dezinfectantul langa flacari deschise.

Deoarece dezinfectantele fara alcool nu au acest element inflamabil in componenta, sunt produse mai sigure pentru copii, mai ales atunci cand acestia ar putea fi aproape de flacari deschise, cum ar fi in timpul orelor de stiinta.

Dupa cum se poate vedea asadar, chiar daca majoritatea dezinfectantilor de maini contin alcool, exista optiuni si fara alcool. Ba chiar mai mult, un dezinfectant de maini fara alcool, este cel putin la fel de eficient precum unul cu alcool, daca nu chiar mai eficient.

About Seo Brasov

Verifica si

Finestre in PVC

Finestre in PVC

Serramenti Eco-Friendly: Il Contributo delle Finestre in PVC alla Sostenibilità Le finestre in PVC sono …

Close